Виставка живопису Павла Сулименка

Вчора, 15 грудня, у Фортечній галереї Бастіон відбулося відкриття виставки відомого художника Павла Сулименка. Експозиція складається з двох частин: до однієї належать пейзажі та натюрморти, а до іншої – абстракції та картини в стилі сучасного мистецтва.

Привертає до себе увагу робота «Спогади про Ван Гога», яка чимось нагадує знамениту картину «Соняхи» цього видатного голландського живописця. Одна з абстрактних робіт носить назву «Кицька на межі світів». Художник написав її у важкий для себе період життя – після смерті дружини. Згідно з численними легендами, кицька – то магічна тварина, яка може мандрувати у потойбіччя і перебувати на межі двох світів – світу людей і духів. Абстракція «Різдвяні свічки» – об’ємна і колоритна, нагадує святковий ялинковий декор.

Пейзажі відображують куточки природи, осяяні місяцем. Художник з дитинства любить місячне сяйво, тому часто зображує його на своїх роботах.

Павло Іванович Сулименко народився у 1942 році в м. Краснодар. Малювати любив з дитинства, а в 1965 році розпочав здобувати художню освіту.  Працював у всіх жанрах живопису – писав пейзажі, натюрморти, портрети. В 1970-х роках почав створювати абстракції. В 1987 році художник переїхав до Івано-Франківська, де мешкає дотепер. Саме тут він вперше виставив свої абстрактні роботи. Як зазначає художник, він відпочиває, коли створює абстракції, бо процес творчості дозволяє йому не думати про щоденні турботи.

"Абстракція передбачає, що художник вивертає свою душу назовні, – вважає митець. – Повірте мені, якщо він не зможе вивернути душу й подати це, ви не побачите абстрактної роботи".

Запрошуємо до перегляду виставки!

 

16.12.2021