Фотовиставка Лілії Сенів «Казкові сни новонароджених»

Сьогодні о третій годині дня у фортечній галереї «Бастіон» відкрилася виставка, яка покращить настрій багатьом нашим гостям. Високохудожні фотографії немовлят зворушують і демонструють найкращі миті материнства. Молоді батьки у вирі щоденних клопотів нечасто мають можливість ними насолоджуватися, однак роки минають швидко, і ці унікальні моменти в житті дитини вже ніколи не повторяться.

«Більшість цих фотографій зняті вдома у замовників, – розповідає авторка виставки, дитячий та сімейний фотограф Лілія Сенів. – Адже так найбільш комфортно і для малюків, і для їхніх батьків. Дуже важливо не проґавити найбільш сприятливий вік для немовлячих високохудожніх фото – до двох тижнів. Пізніше малюки значно важче переносять фотозйомку».

Ідеї та реквізит для фото авторка підбирала сама, однак бувало й так, що співавторами фотосесії ставали батьки чи родичі малюка. Так, на одній з фотографій дитина зображена з м’ячем – таку ідею висловив тато-футболіст. Всього авторка створила близько 140 світлин, здебільшого в місті Івано-Франківську та області.

«На жаль, цей вид фотомистецтва у нас поки що не дуже поширений, – зазначає пані  Лілія. – Тож хотілось би, щоб чудових митей дитинства, увічнених на художніх фотографіях, було якомога більше». 

18.02.2020