Виставка «Ліжниками встелимо шлях до перемоги»

Вчора, о 17.00 у кімнаті дитячої творчості Фортечної галереї «Бастіон» відкрилася виставка дитячих робіт «Ліжниками встелимо шлях до перемоги». Юні художники малювали традиційне гуцульське покривало – символ народної майстерності, традицій, а також тепла і домашнього затишку. 

Саме тепла і домашнього затишку найбільше не вистачає дітям, які були змушені покинути свої домівки через російську агресію. Юні автори відвідували заняття арт-терапії, які проводила художниця Оксана Тригуб-Мілашевич, щоб покращити психологічний стан як малих переселенців, так і місцевих дітей.

В приміщенні колишньої галереї «Арт на Мур» зараз діє центр дитячої творчості, де проводяться заняття живопису для дітей, пізнавальні ігри та різноманітні майстер-класи. Тож виставка дитячих робіт стала логічним продовженням цієї діяльності. В рамках заходу відбувся благодійний аукціон, і кошти, виручені від продажу чотирьох робіт,  були передані на користь громадської організації «Ми з тобою», яка опікується дітьми вимушених переселенців і організовує для них корисне і пізнавальне дозвілля.

Дякуємо пані Оксані, іншим організаторам, а особливо юним художникам, за неймовірну атмосферу заходу і позитивні емоції, а також усім, хто долучився до доброї справи.

01.07.2022