Виставка анімованих картин Наталії Довганюк

Вчора у нашій галереї відкрилася виставка робіт цифрової художниці з Коломиї – Наталії Довганюк (творчий псевдонім Natali DK). Її роботи – це віртуальна подорож містами України і світу. Все, що вам потрібно, щоб ознайомитися з її творчістю, – це смартфон і бажання збагатити свої знання. Біля експозиції є рамка з QR-кодом, через який можна скачувати спеціальний додаток і через нього споглядати виставку.

На анімованих картинах оживають вузькі старовинні вулички, історична і сучасна архітектура. Біля кожної з робіт є інформація про зображену на ній архітектурну пам’ятку. Культура та історія поєдналися з цифровими технологіями, щоб стати ближчими і зрозумілішими для сучасного покоління. Бо саме від молоді залежить подальше збереження традицій та культури,  розвиток національної самосвідомості.

Авторка переконана, що нашу культуру і архітектурні здобутки потрібно цінувати та берегти, адже це мовчазний літопис життя наших предків. Щоб архітектурні пам’ятки України і світу стали ближчими для місцевого глядача, молода художниця спробувала зробити їх анімованими, «живими» – так, ніби ви стоїте зовсім поруч із ними.

Запрошуємо до перегляду виставки!

03.02.2022