Виставка акварельного живопису «Хованки»

Сьогодні в нашій галереї відкрилася виставка живопису «Хованки» художниці Марії Безкоровайної. Пані Марія родом з Краматорська, зараз проживає в Тернополі.

"Хованки" - це про погляд на світ та пошук  захищеності. Від руйнівного впливу постійного страху хочеться сховатися…  Граючи в хованки з жахливою реальністю, душа шукає прихисток . Як у дитинстві, гра у хованки дарує  відчуття захищеності та магії. Так наша сила складається зі спогадів, вони надихають, не дають зневіритися.

Візуалізуючи свої  емоції у картинах, художниця переплітає сьогодення та минуле. Малює місця, які стали домом  для її дітей. Згадує ті, де минуло її дитинство.  Деякі з тих куточків уже залишилися тільки на світлинах та у спогадах.  Проте авторка намагається зберегти ці крупинки тепла та затишку в акварелях.

Ці акварелі про те, що саме прості та звичайні речі і є найкращим у нашому житті. Дитинство - це скарб, який ми, дорослі, повинні цінувати та оберігати.  Це розумієш не відразу.  Сьогодні дуже важко дозволити собі мріяти. Майбутнє стало чимось нереальним. Але діти , як сонячні промінчики у темряві, нагадують нам, що світанок настане, темрява відступить. Дитинство яскраве, сонячне, безтурботне, безпечне, як свято, яке завжди з тобою.

Запрошуємо до перегляду виставки!

06.02.2024